top of page
Search

Zelený elixír života - spirulina a její fascinující účinky


Představujeme Vám spirulinu – superpotravinu, která získává stále větší oblibu díky svým fascinujícím zdravotním přínosům. Spirulina je druh modrozelené řasy, která se vyskytuje především ve sladkovodních oblastech tropů a subtropů.


Spirulina je využívána jako potravina a léčivá rostlina již tisíce let. Archeologické nálezy dokazují, že ji konzumovali již Mayové a Aztékové v dnešním Mexiku a Guatemala, kteří ji nazývali "tecuitlatl". V jejich kuchyni se spirulina používala k přípravě různých pokrmů a nápojů.


V Japonsku byla spirulina objevena v 20. století jako potenciální zdroj potravy pro rychle se rozvíjející populaci. V 70. letech 20. století začala být spirulina používána jako potravinový doplněk a léčivý prostředek v západním světě. V současné době se spirulina pěstuje po celém světě a využívá se v potravinářství, kosmetice a jako léčivý prostředek.


V roce 1974 byl v Indii objeven speciální druh spiruliny s vysokým obsahem proteinů, který se stal předmětem výzkumu NASA jako potenciální zdroj potravy pro astronauty na dlouhých vesmírných misích. Spirulina byla dokonce součástí stravy posádky Mezinárodní vesmírné stanice.


Spirulina je bohatá na mnoho důležitých živin, jako jsou bílkoviny, vitamíny a minerály. Obsahuje také antioxidanty, které pomáhají ochránit tělo před poškozením volnými radikály. Vzhledem k tomu, že spirulina obsahuje mnoho důležitých živin, může být prospěšná pro lidské zdraví.


Jedním z hlavních zdravotních přínosů spiruliny je posílení imunitního systému. Spirulina obsahuje mnoho látek, které pomáhají zlepšit imunitní funkce, jako jsou polysacharidy, fykocyaniny a kyselina gamma-linolenová.


Tyto látky mohou pomoci stimulovat produkci bílých krvinek, což jsou klíčové složky imunitního systému, které pomáhají chránit tělo před infekcemi a nemocemi.

Dalším zdravotním přínosem spiruliny je podpora zdravého trávení. Spirulina obsahuje vlákninu, která pomáhá zlepšovat trávení a regulovat střevní pohyb. Může také pomoci snižovat hladinu cholesterolu v krvi a podporovat zdravou funkci jater.

Spirulina také obsahuje železo a vitamín B12, což jsou důležité živiny pro tvorbu červených krvinek a transport kyslíku v těle. To znamená, že konzumace spiruliny může pomoci snížit riziko anémie a zlepšit celkovou úroveň energie a vitality.

Další zdravotní výhodou spiruliny je její schopnost snižovat záněty v těle. Některé látky obsažené v spirulině mohou pomoci snižovat zánětlivé procesy v těle a tím snižovat riziko vzniku chronických zánětlivých onemocnění, jako jsou například revmatoidní artritida a diabetes.


Spirulina je neodmyslitelnou součástí našeho výživového doplňku s názvem Immunity Complex pro podporu zdraví a imunitního systému, který obsahuje také esenciální vitamín D3, důležitý pro udržení silných kostí a svalů, a podporu zdraví srdce a dýchacího systému. Kromě toho obsahuje také vitamin K2, který pomáhá při vstřebávání vápníku v kostech a vitamin C, který posiluje imunitní systém a podporuje tvorbu kolagenu pro zdravou pokožku, klouby a kosti. Zinek je důležitý pro správnou funkci imunitního systému, pokožky, vlasů a nehtů, a resveratrol, který je silným antioxidantem, pomáhá bojovat proti stárnutí a podporuje zdraví srdce a cév. Vitamin B6 a B12 jsou důležité pro správnou funkci mozku a nervového systému a podporují tvorbu červených krvinek, zatímco extrakt ze zeleného čaje obsahuje katechiny, silné antioxidanty, které pomáhají při boji proti stárnutí a snižují hmotnost.



Spirulina je také součástí tohoto komplexu a pomáhá podporovat zdraví imunitního systému a snižovat záněty díky svému obsahu mnoha důležitých živin a detoxikačních vlastností. Tak neváhejte a objednejte si svůj Immunity Complex ještě dnes.


208 views0 comments
bottom of page