top of page
Search

Čisté doplňky stravy: Proč je důležité umět se vyhnout nebezpečným přísadám?"



Víte, co skutečně konzumujete? V dnešní době se zdá být stále těžší odlišit, co je skutečně zdravé a co je jen marketingový trik. Protože potravinový průmysl se neustále vyvíjí, stále více lidí se uchyluje k čistým doplňkům stravy jako k možnému způsobu, jak se ujistit, že jejich tělo dostává vše, co potřebuje.


Avšak, pozor - ne všechny doplňky stravy jsou vytvořeny stejně. Mnoho z nich obsahuje aditiva a výplně, které nejenom snižují kvalitu výrobku, ale mohou také být nebezpečné pro vaše zdraví. Proto je důležité vybírat doplňky stravy s rozvahou a být obezřetný vůči nebezpečným přísadám.

Pokud hledáte společnost, která si zakládá na čistých a bezpečných přísadách, doporučujeme Cultus Lab. Tato společnost vyrábí širokou škálu doplňků stravy, které jsou vytvořeny ze 100% čistých a přírodních přísad.

Níže najdete seznam nejčastějších přísad, které jsou obsaženy v doplňcích stravy a jak se jim vyhnout:

  1. Aditiva: Tyto látky se často přidávají k potravinám a doplňkům stravy, aby zlepšily jejich chuť, barvu nebo texturu. Všimněte si ale, že mnoho z nich je spojováno s rizikem pro zdraví. Vyhněte se doplňkům stravy, které obsahují aditiva jako jsou umělá sladidla, barviva a konzervanty.

  2. Výplně: Tyto látky jsou použity k naplnění kapslí a tablet. Bohužel, výplně často snižují kvalitu doplňků stravy a mohou dokonce mít negativní vliv na zdraví. Vyhněte se doplňkům stravy s výplněmi, jako jsou kukuřičný škrob, rýžová mouka a hydrogenující oleje

  3. Syntetické látky: Mnoho doplňků stravy obsahuje syntetické látky, které jsou vytvořeny chemicky namísto přirozených zdrojů. Tyto látky jsou často levnější a jednodušší k výrobě, ale mohou mít negativní dopad na vaše zdraví. Místo toho hledejte doplňky stravy, které obsahují přírodní ingredience, jako jsou vitamíny a minerály z přírodních zdrojů.

Když už mluvíme o přírodních ingrediencích, máme pro vás tip na čisté doplňky stravy od společnosti Cultus Lab. Jejich výrobky jsou vyrobeny pouze z přírodních ingrediencí, jako jsou byliny a rostliny, a jsou navrženy tak, aby podporovaly vaše zdraví a blahobyt.


Naše firma Cultus Lab si zakládá na tom, že nabízíme čisté a kvalitní doplňky stravy bez živočišných složek a například náš vitamin D3 není výjimkou. Mnoho lidí si myslí, že vitamin D3 může být získán pouze z živočišných zdrojů, ale to není pravda. Vyrábí se také z lišejníků, což znamená, že může být vhodný i pro vegany. Díky tomu mohou vegani a vegetariáni získat potřebné množství vitaminu D3 bez obav o jejich stravu a etické zásady.





Když se rozhodujete pro výběr doplňků stravy, je důležité být kritický a pozorný k tomu, co konzumujete. Pokud jste vegani, ještě větší důraz by měl být kladen na to, zda jsou produkty vhodné pro vás. Doporučujeme vybírat si pouze doplňky stravy od renomovaných výrobců, kteří si zakládají na čistých a kvalitních přísadách, jako je společnost Cultus Lab.





255 views0 comments
bottom of page